Reparații Mașini de Spălat Toate Modelele
Noi reparăm, tu speli!Oferim servicii profesionale complete de reparații sau mentenanță pentru mașini de spălat de toate modelele. Indiferent de defecțiune sau marca mașinii dumneavoastră, noi garantăm rezolvarea problemei la cele mai avantajoase prețuri. Echipa noastră repară mașini de spălat și oferă garanție in funcție de situație. Intervenim NON-STOP GRATUIT în București dar și în județul Ilfov. Alege echipa Reparatii-Masini-Spălat-Bucuresti.Ro și profită de cele mai bune servicii datorită experienței noastre acumulată în ani de muncă.
Cum ne dăm seama când se defectează rulmeții mașinii de spălat?
În primul rând să vedem ce sunt rulmenții și ce rol au în funcționarea maținii de spălat!
Rulmenții sunt niște părți componente și ajută la rostogolirea tamburului în interiorul cuvei. Rulmentul este compus din două inele (interior și exterior). Intre aceste două inele sunt prinse corpurile de rostogolire.
Rulmentul este fixat pe cuvă. În inelul interior al rulmentului este fixat axul tambur care susține tamburul mașinii de spălat.
Din cauza supraîncărcării, mașina de spălat nu se poate echilibra iar tamburul se învârte descentrat la intrarea în centrifugă, fapt ce duce la deteriorarea prematură a rulmenților și a axului tambur.
Un alt factor este instalarea greșită a mașinii de spălat. Vibrațiile datorate instalării greșite pot deteriora rulmenții și axul.
De asemenea, dacă mașina de spălat nu are o încărcătură suficientă, nu se poate centra la intrarea în centrifugă.
Primele semne ale uzurii rulmenților sunt vibrațiile mai puternice ca de obicei. În timp se aude și un sunet metalic care crește în intensitate cu cât uzura este mai mare. Dacă rulmenții sunt sparți, tamburul mașinii de spălat are un joc foarte mare, destul de ușor sesizabil.
Dacă observați că mașina de spălat vibrează mai puternic ca de obicei sau la intrarea în centrifugă se aud zgomote nefirești, este recomandat să apelați la un specialist. Cu cât problema este depistată din timp, cu atât uzura axului este mai redusă iar costurile reparației sunt mai mici.
Schimbare rulmenți cuvă mașină de spălat.
În timp, din mașina de spălat se aud sunete nefirești și apar vibrații care cresc în intensitate din ce în ce mai mult. Acest zgomot infernal, în general, se datorează defectării rulmenților. Majoritatea oamenilor ignoră aceste zgomote până când devin insuportabile. Acest lucru poate cauza nu numai spargerea completă a rulmenților dar și deteriorarea axului cruce de la tambur. În final ajungem la trilogia: RULMENȚI, SIMERING ȘI AX TAMBUR!
De ce se strică rulmenții de la mașina de spălat?
Principala cauză este utilizarea mașinii de spălat într-un mod necorespunzator.
De câte ori ați umplut cuva mașinii de spălat până la refuz doar pentru că ar mai fi rămas doar câteva haine pe afară?
Ei bine, ăsta este unul din principalele motive! Datorită supraîncărcării, cuva mașinii de spălat nu se poate echilibra la intrarea în centrifugă și se învârte descentrat. O altă cauză poate fi instalarea greșită a mașinii de spălat. Dacă nu este fixată pe un postament drept, începe să vibreze foarte puternic și în timp deteriorează rulmenții. De asemenea dacă încarcarea este foarte mică cuva nu se poate echilibra.
Pentru o folosire cât mai îndelungată a mașinii de spălat și evitarea uzurii rulmenților, este recomandat să încărcați cuva conform manualului de utilizare. Dacă nu mai aveți acest manual, încarcați cuva cu 75% din capacitatea ei maximă. Acest lucru poate prelungi viata rulmenților mașinii de spălat.
Mașina de spălat nu se alimentează cu apă
Dacă mașina de spălat nu se alimentează cu apă, în primul rând trebuie să verificați starea robineților. Dacă aceștia sunt deschiși, următorul pas este verificarea sitelor (filtrelor) de la furtunul de alimentare. Dacă mașina de spălat tot nu se alimenează nici după curățarea filtrelor, este recomandat să apelați la un specialist, electrovalva poate fi defectă iar înlocuirea acesteia necesită cunoștințe de specialitate.
Mașina de spălat nu încălzește apa
În primul rând verificați foarte bine setările mașinii de spălat. Dacă setările sunt corespunzatoare iar mașina de spălat tot nu încălzește apa, este recomandat să apelați la un specialist pentru constatarea problemei. Pot fi mai multe cauze, ori rezistența este arsă, ori un senzor este defect, ori un modul de pe panoul de comandă este ars.
Mașina de spălat nu intră în centrifugă
La modele noi, cea mai frecventă problemă este încărcarea mașinii de spălat necorespunzatoare. O încărcare insuficientă sau în supraîncărcare cu rufe duce la imposibilitatea echilibrării la intrarea în centrifugă iar mașina de spălat afișează o eroare. Verificați și așezarea mașinii de spălat, dacă nu este așezată în poziție perfect verticală sistemul de protecție poate opri intrarea în centrifugă pentru a proteja rulmenții și axul tamburului de uzură prematură. Verificați și filtrul de scame, dacă acesta este înfundat mașina de spălat nu intră în centrifugă. Dacă după ce ați verificat toate aceste aspecte mașina de spălat tot nu intră în programul de centrifugă, este recomandat să apelați la un specialist. Principalele cauze pot fi: uzura rulmenților, defectarea tahometrului, defectarea panoului de comandă, uzura cărbunilor de la motor sau o altă defecțiune a motorului.
Mașina de spălat nu învârtșe
În acest caz este recomandat să apelați la un specialist pentru constatarea exactă a cauzei.
Principalele cauze: ruperea curelei, defectarea motorului, defecțiuni ale panoului de comandă.
Mașina de spălat nu evacuează apa
Dacă mașina de spălat nu evacuează apa verificați filtrul de scame. Dacă filtrul este curat și apa tot nu este evacuată, apelați la un specialist, pompa de evacuare poate fi defectă. Verificați să nu fie selectată funcția “oprire clătire sau oprire evacuare”
Nivelul apei din mașina de spălat este anormal (peste măsura)
În general sun 2 cauze principale.
Furtunul de evacuare este montat greșit iar apa din sifonul chiuvetei inundă interiorul mașinii de spălat sau problema poate porni de la electrovalvă. Dacă problema pornețte de la electrovalvă este reconadat sa inchideți robinetul de alimentare cu apă și să apelați la un specialist.
Sunt multe cauze ce pot duce la defectarea mașinii de spălat, unele sunt datorate uzurilor normale de funcționare iar alele pot fi prevenite.
Cum putem sa prevenim defectarea mașinii de spălat
Pentru a preveni defectarea componentelor mașinii de spălat este foarte important să cițiti cu atenție manualul de utilizare. Daca nu aveți acest manual îl puteți descărca foarte ușor de pe internet tastând seria și modelul mașinii dumneavoastră.
În afară de elementele specifice fiecărui model sunt și câteva reguli comune de întreținere care pot prelungi viața mașinii de spălat.
Instalarea mașinii de spălat
Instalarea trebuie făcuta corespunzator, începand cu așezarea pe un suport dur, rigid și foarte important, neted și drept. Dacă mașina de spălat nu este fixată în poziție perfect verticală, la intrarea în centrifugă va produce vibrații foarte puternice. Aceste vibrații distrug rulmenții în timp.
Dacă mașina de spălat este nouă, nu uitați să scoateți șuruburile de fixare a cuvei pentru transport. Dacă folosiți mașina de spălat cu șuruburile de fixare pentru transport, amortizoarele mașinii de spălat sunt nefuncționale ceea ce înseamnă că toate vibrațiile sunt preluate de carcasă și de sistemele componente ale mașinii. În acest caz se pot defecta rulmenții, se poate fisura cuva sau se pot deteriora alte componente.
Alimentarea cu apă
Alimentarea cu apă trebuie facută de asemenea în mod corespunzator. Unele mașini de spălat se pot conecta atât la apă caldă cât și la apă rece, altele doar la apă rece.
Evacuarea
Furtunul de evacuare trebuie să nu depășească 3 metri lungime, iar gura de evacuare să fie fixată între minim 40 de cm înălțime pentru o evacuare rapidă și maxim 1 metru, pentru a preveni scurgerea apei înapoi în cuvă.
Folosirea detergentilor corespunzatori
Pentru a evita întarirea detergentului în sertar sau pe traseul dintre acesta și cuvă, păstrați detergentul în condiții normale de temperatură, evitați să îl depozitați în umezeală și foarte important, folosiți un detergent compatibl cu hainele pe care doriți să le spălați, altfel riscați degradarea acestora.
Utilizarea corectă a mașinii de spălat nu presupune un efort neobișnuit, tot ce trebuie să faceți este să urmați instrucțiunile manualului de utilizare.
Încărcarea mașinii de spălat
Este foarte important să nu supraîncărcați mașina de spălat, acest lucru va duce la imposibilitatea echilibrării hainelor la intrarea în centrifugă. Unele modele de mașini de spălat, mai noi, nu permit intrarea în centrifugă dacă hainele nu sunt echilibrate, în acest caz mașina de spălat indică o eroare.
Dacă mașina de spălat este îcărcată prea puțin, de asemenea hainele nu se pot echilibra.
Este recomandat să încarcați mașina de spălat în procent de 75 / 80 % din capacitatea ei.
NU trebuie să urmați “modelul” îndesării hainelor în mașina și presarea lor cu piciorul, cum am întâlnit în cazurile unor clineți. În acest caz rufele doar se udă, spălarea fiind imposibilă dacă hainele se mișcă în același timp cu tamburul.
Spălarea repetată (consecutivă)
Este recomandat să faceți pauză cel puțin jumatate de oră între două spălări consecutive. Motorul precum și alte elemente se încălzesc în urma folosirii excesive. Pentru a prelungi durata de funcționare a acestora este indicat să le protejam.
Filtrul pompei de evacuare
Filtrul pompei de evacuare poate creea neplăceri foarte mari dacă nu este curățat. În acest filtru se strâng scame, monezile uitate în buzunarele hainelor precum și alte obiecte de dimensiuni mici care au patruns în cuvă. În general, filtrul de scame se găsește în partea de jos a mașinii de spălat, în partea dreaptă sau în partea stângă, în funcție de model, sub o mască de plastic.
Filtrul de alimentare cu apă
Acest filtru se găsește pe furtunul de alimentare cu apă a mașinii de spălat sau la cuplarea între acest furtun și mașina de spălat, mai exact pe electrovalvă. Din cauza durității apei și a ruginii acesta se înfundă frecvent, mai ales daca a fost oprită alimentarea cu apă în bloc sau în oraș. Înfundarea acestui filtru duce la alimentarea insuficientă a mașinii de spălat.
Conectarea la electricitate
Este foarte important să faceți alimentarea mașinii de spălat cu electricitate la o priză cu împămâantare. Din cauza umezelii din baie există pericolul de electrocutare, de aceea este obligatorie protecția prin alimentare la o priză cu împămâantare. De asemenea, priza trebuie să nu fie uzată, contactul dintre ștecher și priză să fie perfect, altfel se poate încinge, existând pericolul incendierii.
- Deplasare și constatare GRATUITĂ
- Experiență de peste 15 ani
- Intervenții rapide, în mai puțin de 60 minute
- Reparăm orice model de mașină de spălat
- Deplasare în toate sectoarele din București și Ilfov
- Garanție
- Reparații plăci și module electronice